Foto's openen en emailen

Wij sturen u na een röntgenonderzoek altijd een mail met daarin de gemaakte opnamen in jpeg formaat. Dit betekent dat u de röntgenfoto's direct kunt openen op uw pc, tablet en/of telefoon. Ook kunt u eenvoudig de beelden doormailen naar bijvoorbeeld uw eigen dierenarts of een eventuele koper.

Ook later kunnen we u de beelden nog mailen vanuit onze server. We doen dit enkel naar de opdrachtgever, dus niet naar uw klant e.d. Dit om misverstanden te voorkomen. U kunt zelf uiteraard de beelden delen met wie u wilt.

DICOM-beelden kunnen indien noodzakelijk worden verstuurd via www.wetransfer.com Deze beelden kunnen wegens het grote formaat namelijk niet als mailbijlage worden verstuurd.

Heeft u (uit oudere onderzoeken) nog een CD van ons ontvangen, dan kunt u onderstaande uitleg gebruiken om de opnamen te bekijken.

Indien de CD niet automatisch opent kunt u dubbelklikken op het icoon van uw DVD-drive:

Het programma "MicroDicom viewer" wordt nu geopend. Binnen dit programma kunt u alle opnamen bekijken:


De opnamen zoals die in MicroDicom viewer zijn zogenaamde "dicom" bestanden, dit zijn grote bestanden die niet rechtstreeks openen op uw computer.

Om deze reden hebben we op de CD een mapje met "jpeg-bestanden" gebrand. Deze kunt u wel rechtstreeks openen op uw computer. Bovendien zijn deze bestanden veel kleiner waardoor u ze bijvoorbeeld ook gemakkelijker kunt emailen.

Het mapje met jpeg-bestanden kunt u als volgt benaderen: U klikt met de rechter muisknop op het icoontje van uw DVD-drive. In het venster dat verschijnt klikt u op "openen". Nu opent een venster met de inhoud van de CD. De jpeg-bestanden bevinden zich in de map "jpeg-images".

OUDERE CD's:

Voor CD's uitgegeven tot begin 2013 kunt u onderstaande handleiding gebruiken:
Wanneer de CD niet automatisch opent met het programma K-packs , dan deze via Computer dubbelklikken op de cd. Er verschijnt dan het volgende scherm:


kpacs1

Om de beelden te kunnen zien kunt u dubbelklikken op het betreffende paard of het betreffende paard aanvinken bij Modality en op Viewer klikken.
De beelden openen dan in een nieuw scherm:
het emailen van röntgenfoto's:

De beelden die u nu op uw scherm staan, zijn DICOM bestanden. Deze zijn te groot om te kunnen e-mailen. Hiervoor dient u het volgende te doen:
Klik op Export, Export image(s) en vervolgens op Whole study.
Er verschijnt nu een nieuw scherm waarin u de foto’s kunt opslaan. Hiervoor dient u eerst een nieuwe map aan te maken. Let erop dat u de foto’s opslaat in Jpeg formaat!
Om te kunnen mailen kunt u de beelden uit deze nieuwe map toevoegen aan uw email-bericht.


Foto's die gemaakt zijn voor25 maart 2010 kunnen op de volgende manier worden gemaild:
- Wanneer u de cd in de computer stopt dan opent het scherm automatisch in DICOM.
- Sluit dit scherm af en ga naar de Verkenner (Start – Deze Computer)
- Klik met de rechtermuisknop op de betreffende CD (hij geeft de naam van het paard hiervoor aan)
- Selecteer dan Openen en hierin vind u de JPEG bestanden
- Deze bestanden kunt u e-mailen

In verband met het overstappen van E-film versie 1.5.3 naar versie 2.1.2 werkt het e-mailen van foto's nu anders: (na 25 maart 2010)
Wanneer het scherm niet automatisch de foto's opent dan via Start-Deze Computer, dubbelklikken op de CD (naam van paard is vermeld)
Scherm opent als dicom bestand, maar deze bestanden zijn te groot om te e-mailen. Om de jpeg bestanden te selecteren onderneemt u de volgende stappen:
- Klik in de bovenbalk op het blokje Im (van Image) in de foto verschijnt nu rechts onderin een geel vakje, u heeft nu alle foto’s geselecteerd.
- Ga vervolgens naar File (links bovenin de werkbalk) en ga naar Export en dan naar As Image.
- Geef aan waar u het bestand wil opslaan (in welke bestandsmap) maak eventueel een nieuw mapje aan en geef het bestand een naam.
- Opslaan.