Topsportkeuring

Wegens de toenemende vraag naar veterinaire keuringen die uitgebreider zijn dan de gebruikelijke Nederlandse keuring heeft eDigit een TOPSPORTKEURING samengesteld. Doelgroep is het betere (top)sportpaard. De keuring kan plaatsvinden bij (internationale) aan- of verkoop, maar bijvoorbeeld ook vóór het investeren in de (dure) opleiding van een paard.

De TOPSPORTKEURING behelst een volledige klinische keuring volgens het KNMvD-protocol. Daarnaast worden standaard 34 röntgenfoto’s van het beenwerk en de rug gemaakt, namelijk:

-Voorvoeten :zijdelingse opname voet , voor-achterwaartse straalbeenopname en skyline opname straalbeen (6)
-Kogels :zijdelings en schuine uitprojecties (12)
-Sprongen :zijdelings , voor-achterwaarts en beide schuine uitprojecties (8)
-Knieën :zijdelings en achter-voorwaarts (4)
-Rug :zijdelingse opnamen van schoft en rug (4-6)


Indien gewenst of indien hiervoor aanleiding bestaat kan de keuring worden aangevuld met echografisch en/of endoscopisch onderzoek.Wij nemen standaard bloed af na elke klinische keuring, het serum bewaren wij ingevroren gedurende 6 maanden. De keuringen worden altijd verzorgd door een Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden geassisteerd door een ervaren assistent.

Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige moderne beeldvormende apparatuur. Onze röntgenopnamen worden bijvoorbeeld gemaakt met het nieuwste draadloze Fuji-DR röntgen systeem. Hierdoor is het mogelijk mobiel kwalitatief zeer hoogwaardige röntgenopnamen te maken van uw paard. Dit geldt voor het beenwerk, maar bijvoorbeeld ook voor de hals, schoft en rug.

Neem hier contact op voor een afspraak of meer informatie.